Φουζίλι με ρόκα και μοτσαρέλα

(Για 4 άτομα)

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα όπως μία σαλάτa. Βεβαιωθείτε για την καλή ποιότητα των υλικών για μεγαλύτερη επιτυχία…

Υ Λ Ι Κ Α
  • 400 gr φρέσκα ή ξηρά φουζίλι
  • 6 ώριμα ντοματάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 πακέτα μοτσαρέλα των 150gr κομμένα σε κύβους
  • 150 gr ρόκα
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
  2. Βάζετε τα ντοματάκια, τη μοτσαρέλα, τη ρόκα και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
  3. Σουρώνετε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα τοποθετείτε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τέλος, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Κόκορας κρασάτος

(4 άτομα)

Υ Λ Ι Κ Α

  • 1 κόκορας 1,5 κιλά
  • 120 gr μπέικον 50 gr βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Μισή φιάλη κόκκινο κρασί
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια
  • 15 μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Κόβετε τον κόκορα σε 6 μερίδες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
  3. Σοτάρετε το μπέικον με βούτυρο και αλευρώνετε κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνετε το κρασί και τοποθετείτε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα.
  6. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε σε νερό με λίγο βούτυρο έπειτα τα σοτάρετε με τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στη κατσαρόλα με τον κόκορα.

Stroganoff

Με μανιτάρια
(Για 4 άτομα)

Υ Λ Ι Κ Α

  • 600 gr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 40 gr βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Πάπρικα
  • 400 grμανιτάρια
  • 100 gr κόκκινο κρασί
  • 200 gr κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το μοσχαρίσιο κρέας πλένεται καλά και έπειτα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι τα μανιτάρια.
  2. Σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου με το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτοντας το μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πάπρικα.
  3. Σβήνετε με λευκό κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για 15΄. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο.
  5. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το κρέας στ μέση και τη γαρνιτούρα μανιταριών.

Πένες με γαρίδες και περνό

Υ Λ Ι Κ Α

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 gr πένες
  • 2-3 κουταλιές περνό
  • 250 gr καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά συμφωνά με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και 200 ml νερό και περιμένετε να πάρουν βράση, προσθέτετε τις γαρίδες αλάτι και πιπέρι.
  3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα σερβίρετε περιχύνοντας τη σάλτσα τέλος, πασπαλίζετε με άνηθο.