Οι Πατατοκροκέτες του Χουάν Κάρλος
Συστατικά:
- 1/2 κιλό πατάτες

- 2-3 κλαδάκια μαϊντανό
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ελαιόλαδο για τη φριτέζα
Οδηγίες:
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη. Tις πιέζετε στο χέρι, για να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζετε στη φωτιά το λάδι να κάψει. Παίρνετε λίγο από το μείγμα της πατάτας και το πλάθετε κροκέτες. Pίχνετε τις κροκέτες της πατάτας στη φριτέζα. Μόλις οι κροκέτες αρχίζουν να ροδίζουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως.
ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ;-)
ReplyDeleteμμμμ... πρέπει να είναι πιο νόστημες!!! μπράβο Athena...
ReplyDeleteχμ λεω να το δοκιμασω
ReplyDeleteαν και βεβαια δεν εχω και ιδιαιτερο ταλεντο στη μαγειρικη.