Ο Max Beckmann (12 Φεβρουαρίου 1884 - 28 Δεκεμβρίου 1950) ήταν Γερμανός ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης και συγγραφέας. Ο Max Beckmann θεωρείται από το ευρύ κοινό ως ένας εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης, ωστόσο ο ίδιος είχε απορρίψει τόσο την προσωνυμία όσο και το κίνημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Κατά τη δεκαετία του 1920 ο Max Beckmann εντάχθηκε στο καλλιτεχνικό ρεύμα Neue Sachlichkeit (Νέα Αντικειμενικότητα), το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί γέννημα του εξπρεσιονισμού αντικρούοντας τον εσωστρεφή συναισθηματισμό. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε γίνει αρκετά δημοφιλής στην Αμερική, συνεπώς πολλά έργα εκτίθενται σε αμερικανικά μουσεία.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Εκστασιάστηκες τόσο πολύ με τον Beckmann! Προσωπικά, δεν τον κατατάσσω στους αγαπημένους μου, ωστόσο πρέπει να αποκτούμε μία γενική παιδεία και να γνωρίζουμε όλα τα καλλιτεχνικά ρευματά, αν θέλουμε να να είμαστε πραγματικά καλλιεργημένοι.
Αν και τόσο μακριά, αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας! Ελπίζω να καταφέρω να παρουσιάσω ακόμη περισσότερα μοντέρνα κινήματα σ' αυτό το ιστολόγιο.
Αν ήσουν πιο προσεκτικός θα πρόσεχες ότι αναφέρεται πως είναι του Κωνσταντίνου Βήτα και έχει τίτλο "2". Είναι η μουσική από την ομώνυμη παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Άλλη μια σπουδαία παρουσίαση. Οι μορφές του είναι μάλλον αποκρουστικές. Το πιο θετικό από τα στοιχεία των έργων του είναι ο χειρισμός των χρωμάτων, που εξαιρετικός.
Ακουλουθούν καλύτεροι... κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση ο Beckmann υπήρξε ένας δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος άφησε το δικό του προσωπικό χρώμα στην ιστορία της ζωγραφικής και στις καρδιές των οπαδών του.
παιδιά καταπληκτικοί πίνακες! τη καλησπέρα μου
ReplyDeleteΌντως έκτη αίσθηση!
ReplyDeleteΧαίρομαι, Αντώνη μου!
Ξέρεις τη λατρεία μου για αυτό το κίνημα κλπ κλπ
Φιλιά πολλά!
Νίκο,
ReplyDeleteΕκστασιάστηκες τόσο πολύ με τον Beckmann! Προσωπικά, δεν τον κατατάσσω στους αγαπημένους μου, ωστόσο πρέπει να αποκτούμε μία γενική παιδεία και να γνωρίζουμε όλα τα καλλιτεχνικά ρευματά, αν θέλουμε να να είμαστε πραγματικά καλλιεργημένοι.
Σε χαιρετώ.
Αγαπημένη μου Lucy,
ReplyDeleteΑν και τόσο μακριά, αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις και τις επιθυμίες μας! Ελπίζω να καταφέρω να παρουσιάσω ακόμη περισσότερα μοντέρνα κινήματα σ' αυτό το ιστολόγιο.
Οι πίνακες είναι απλά εξαιρετικοί!
ReplyDeleteΧάρης
Υ.Γ.: Ήθελα να ρωτήσω πως λέγεται η μουσική που ακούγεται στο blog.
Χάρη,
ReplyDeleteΑν ήσουν πιο προσεκτικός θα πρόσεχες ότι αναφέρεται πως είναι του Κωνσταντίνου Βήτα και έχει τίτλο "2". Είναι η μουσική από την ομώνυμη παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Τελικά άρεσε ο Beckmann...
"ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ReplyDelete«Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»
προs ΕΡΤ 1 τηλεοραση
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ [keep]
υποψην. κ. ΤΣΙΛΙΚΟΥΝΑ
Διαμαρτύρομαι και προσυπογραφω το post τηs kulturosupas
http://kulturosupa.pblogs.gr/2008/03/kinhtopoihsh-gia-thn-ekpomph-h-epohh-twn-eikonwn.html
για την «ακατάλληλη», ώρα προβολης [Κυριακή στη 1 το πρωί]
της εκπομπής «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»,
και ζητώ
απο την Διοικηση τηs ΕΡΤ
την αμεση αλλαγη τηs, σε μια πιο "ανθρωπινη" ωρα...
Το πρόσεξα, απλώς δεν το κατάλαβα.
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
Άλλη μια σπουδαία παρουσίαση.
ReplyDeleteΟι μορφές του είναι μάλλον αποκρουστικές. Το πιο θετικό από τα στοιχεία των έργων του είναι ο χειρισμός των χρωμάτων, που εξαιρετικός.
Πολύ ωραίοι πίνακες!
ReplyDeletesot,
ReplyDeleteΠάντα άφηνες ένα πολύ ωραίο σχόλιο σε όλες μου τις παρουσιάσεις. Το κάνεις για ακόμη μία φορά...
Akon,
ReplyDeleteΑκουλουθούν καλύτεροι... κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση ο Beckmann υπήρξε ένας δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος άφησε το δικό του προσωπικό χρώμα στην ιστορία της ζωγραφικής και στις καρδιές των οπαδών του.