April 22, 2007

Κόκορας κρασάτος

(4 άτομα)

Υ Λ Ι Κ Α

  • 1 κόκορας 1,5 κιλά
  • 120 gr μπέικον 50 gr βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο λίγο αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Μισή φιάλη κόκκινο κρασί
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια
  • 15 μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Κόβετε τον κόκορα σε 6 μερίδες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
  3. Σοτάρετε το μπέικον με βούτυρο και αλευρώνετε κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνετε το κρασί και τοποθετείτε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα.
  6. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα βράζετε σε νερό με λίγο βούτυρο έπειτα τα σοτάρετε με τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στη κατσαρόλα με τον κόκορα.

2 σχόλια/comments:

Anonymous said...

Έλενα ο κόκκορας σοτάρεται στην κατσαρολα και μπαινει στο φουρνο για μια ωρα. Μετα τα κρεμυδια μπαίνουν σε κατσαρόλα.
1)ο κόκκορας που είναι?
2)ψήθηκε ο κόκκορας σε μια ωρα? το κοτόπουλο θέλει 1.1/2 ωρες

Helena said...

Νομίζω πως δεν το διάβασες προσεκτικά. Συνεπώς ξαναδιάβασε το και είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβεις!!!

Categories