April 22, 2007

Stroganoff

Με μανιτάρια
(Για 4 άτομα)

Υ Λ Ι Κ Α

  • 600 gr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 40 gr βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Πάπρικα
  • 400 grμανιτάρια
  • 100 gr κόκκινο κρασί
  • 200 gr κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το μοσχαρίσιο κρέας πλένεται καλά και έπειτα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι τα μανιτάρια.
  2. Σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου με το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτοντας το μισό από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πάπρικα.
  3. Σβήνετε με λευκό κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για 15΄. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο.
  5. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το κρέας στ μέση και τη γαρνιτούρα μανιταριών.

0 σχόλια/comments:

Categories