June 11, 2007

Η αγαπημένη κρέμα λευκής σοκολάτας με μπανάνα της Σοραγκέτα



Συστατικά:

  • 175 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 150 mΙ κρέμα γάλακτος
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 80 γρ. σκουρόχρωμη ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα:

  • Φλούδες λευκής και μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες:

Σπάζετε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζε­τε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Την αφήνετε να λιώσει σε μπεν μαρί. Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού. Τις πολ­τοποιείτε στο μπλέντερ, προσθέτετε τη λιω­μένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Παγώ­νετε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κρέμα στο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια από μια κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι. Πασπαλίζετε με σκουρόχρωμη ζάχαρη και από πάνω βάζετε λίγο από το μείγμα με τις μπανάνες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά. Γαρνίρετε με νιφάδες σοκολάτας.

1 σχόλια/comments:

fei said...

ουα ειστε πολυταλαντοι !!
οτι θα εβρισκα και συναταγες δε το περιμενα!!

Categories