June 11, 2007

Το κέικ της Μαρία Ντολόρες

(με γέμιση σοκολάτα)

Συστατικά:

  • 75 γρ βούτυρο
  • 1 κουταλιά τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
  • 8 αβγά
  • 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο, σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, για όλες τς χρήσεις


Γέμιση:

  • 375 γρ σκούρα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 155 γραμμάρια βούτυρο

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º C βαθμούς.

Στρώνετε τις βάσεις σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ, των 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Λιώνετε το βούτυρο και τη βανίλια σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Βάζετε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα λείο κρεμώδες μίγμα τριπλάσιο σε όγκο.

Κοσκινίζετε το κακάο και το αλέυρι 2 φορές, το ρίχνετε επάνω στο μίγμα των αβγών και βάζετε και το μίγμα βουτύρου. Τα ανακατεύετε για να ενωθούν. Μοιράζετε το μίγμα στις φόρμες. Τα ψήνετε 25 λεπτά ή μέχρι τα κέικ να ξεκολλήσουν από τα πλάγια της φόρμας. Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες. Κόβετε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, βάζετε τη σοκολάτα, την κρέμα και το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία. Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν και μετά στο μίξερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να φουσκώσουν.

Βάζετε 1 στρώμα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε επάνω τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα και τη γέμιση.

3 σχόλια/comments:

fei said...

μμμμμμμ το λιγουρευομαι ηδη
γιατι το ονασες ετσι και οχι ''σοκολατενια απολαυση''

fei said...

ονομασες*

fei said...

καταλαβα γιατι το ονομασες ετσι
απλος ειχα ξεχασει οτι οι συνταγες ανηκουν στους πρωταγωνιστες της χουακινας.

Categories