July 3, 2007

Νικοπολίδης Αντώνης


Γεννιέται στη Νέα Βίγλα Άρτας στις 14-10-1971 και κάνει το ντεμπούτο του ως τερματοφύλακας στην Αναγέννηση Άρτας. Εξαιρετικό ταλέντο κι επομένως γρήγορα θα φτάσει η φήμη του στα αυτιά της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Έτσι έρχεται στην Παιανία το 1989 σε ηλικία 18 ετών και δέκα σχεδόν χρόνια θα παραμείνει στον πάγκο καθώς ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας είναι ο πολωνός Josef Wandzik.Το 1999 χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Εθνική Ελλάδος στον αγώνα με το El Salvador και με την άφιξη του Rehhagel στην Ελλάδα, στα τέλη του 2001, ο Νικοπολίδης δεν απομακρύνεται πια από τα ελληνικά δοκάρια. Εκτός από μία σιδερένια άμυνα, ο Νικοπολίδης κατέχει το ρεκόρ 564 λεπτών παιχνιδιού με αλώβητο το τέρμα του από τον Αύγουστο του 2002 έως τα τέλη του Ιανουρίου του 2003. Συνεισφέρει πάρα πολύ στην πρόκριση της Ελλάδας στο Euro 2004 στην Πορτογαλλία.

Ο Νικοπολίδης τους τελευταίους μήνες, δεν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό αλλά τα τελευταία νέα του φτάνουν κατά τη διάρκεια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο "Ζιζού", όπως χαΙδευτικά τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ελλάδος -με το μικρό δηλαδή όνομα του γάλλου ποδοσφαιριστή, Ζιντάν- μεταγράφεται στον Ολυμπιακό.
Εν τω μεταξύ, στις 4 Ιουλίου του 2004, θα σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης μαζί με τους άλλους 22 "σύγχρονους θεούς μας". Η αποτελεσματικότητα του στον αγωνιστικό χώρο, η σοβαρότητα και το ήθος του, τον κατατάσσουν στους πιο δημοφιλείς του ελληνικού φίλαθλου -και όχι μόνον-κοινού. Η ομοιότητά του μάλιστα με τον George Clooney, γνωστό ηθοποιό του Hollywood μνημονεύεται ουκ ολίγες φορές στον ελληνικό και ξένο τύπο και στο διαδίκτυο. Ωστόσο ως άνθρωπος των έργων, ο Αντώνης, δεν το παίρνει πάνω του, και συνεχίζει χωρίς φανφαρονισμούς την ένδοξη πορεία του.
Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Στασινού και έχουν ένα γιο, το Γιάννη.


περισότερες πληροφορίες εδώ http://www.geocities.com/antonios_nicopolidis/index.htm

0 σχόλια/comments:

Categories