July 4, 2007

euro 2004


Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια η εθνική μας Ελλάδος κατακτούσε το "ευροπαϊκό"...

Θα χρησιμοποιήσω και εγώ την κλισέ φράση "ότι και να πούμε είναι λίγο" όμως πιστεύω πως σε αυτήν την περίπτωση ισχύει πραγματικά. δυο πραγματα θα πω και μετα θα ακολουθήσει το αφιέρωμα. πρώτον πως αισθάνομαι υπερβολικά τυχαιρός που ζούσα και που είδα αυτες τις στιγμές του euro. δευτερον πώς όταν έφτιαχνα αυτό το αφιέρωμα μου είχε σικοθεί η τρίχα "κάγκελο" και ένιωθα βαθύτατα συγκινημένος. Εδώ να σημειώσω πως είμαι άνθρωπος άπαθής ,αναίσθητο με φωνάζουν οι φίλοι μου. είναι απότα ελάχιστα πράγματα που με έχουν συγκινήσει και με σιγκινεί ακόμη. Πιστεύω πως όλοι μου την ζωή θα θυμάμαι και θα νιώθω έτσι. Ζήτω Ελλαδάρααααα...


Ο Ζαγοράκης κορυφαίος του EURO!
Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004, ύστερα από σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των μελών της τεχνικής επιτροπής του τουρνουά. «Ηταν ο καλύτερος παίκτης του πρώτου και του τελευταίου αγώνα. Είναι ισχυρός ηγέτης, καλός ποδοσφαιριστής και η τεχνική του κατάρτιση φάνηκε στον τελικό», είπε ο Ζεράρ Ουγέ, που συμμετείχε στην τεχνική επιτροπή της UEFA.

Ο ίδιος είχε δηλώσει:
«Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, δεν έχω λόγια να πω. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Ο,τι μας έδωσε ο Θεός, η ελληνική ψυχή, είναι δυνατότερη απ΄ ό,τι μπορεί να δώσει στους ανθρώπους. Ημασταν μια γροθιά, ενωμένοι και φτάσαμε σ΄ αυτό το σημείο. Καταφέραμε με αυτή την ιστορική επιτυχία, το τρόπαιο, ό,τι και οι πρόγονοί μας. Το αφιερώνουμε σε όλους τους Ελληνες πάνω στη γη».

Πέντε Ελληνες στους 23 All Star

Πέντε Έλληνες διεθνείς, ο Νικοπολίδης, ο Δέλλας, ο Σεϊταρίδης, ο Ζαγοράκης και ο Χαριστέας, συμπεριλήφθηκαν στους 23 all star του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τους οποίους ανακοίνωσε χτες η τεχνική επιτροπή της UEFA.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία άλλη Εθνική Ομάδα δεν εκπροσωπήθηκε στην ομάδα των all star με πέντε ποδοσφαιριστές, όπως επίσης καμία άλλη δεν είχε τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο σε κάθε γραμμή! Αναλυτικά, το αποτέλεσμα:


Τερματοφύλακες /Αμυντικοί /Μέσοι πιθετικοί
Νικοπολίδης /Δέλλας /Ζαγοράκης/ Χαριστέας
Τσεχ /Σεϊταρίδης /Μπαλακ /Μπάρος
----- /Κάμπελ /Φίγκο /Λάρσον
----- /Κόουλ /Λαμπάρντ/ Ρονάλντο
----- /Μέλμπεργκ /Μανίς /Ρούνεϊ
----- /
Καρβάλιο/ Νέντβεντ/ Τόμασον
----- /Ζαμπρότα /Ζιντάν /Φαν Νιστελρόι

Ας θυμηθούμε όμως μερικά στιγμιώτυπα video, φωτοφραφίες και τα αποτελέσματα των αγώνων

Τα παληκάρια μας:

1. Νικοπολίδης Αντώνης
2. Σεϊταρίδης Γιούρκας
3. Φύσσας Τάκης
4. Καψής Μιχάλης
5. Δέλλας Τραϊανός
6. Μπασινάς Άγγελος
7. Ζαγοράκης Θεόδωρος (Αρχηγός)
8. Γιαννακόπουλος Στέλιος
9. Χαριστέας Άγγελος
10. Κατσουράνης Κώστας
11. Βρύζας Ζήσης
=====================
Αλλαγές:
Βενετίδης Στέλιος
Παπαδόπουλος Δημήτρης
===========
Καραγκούνης Γιώργος
Τσάρτας Βασίλης
Νικολαΐδης Ντέμης
Λάκης Βασίλης

=====================
Coach: Οττο Ρεχάγκελ

4 σχόλια/comments:

Θεόδωρος Α.Πέππας said...

Αγαπητέ Antoine, μιά μικρή ένσταση! Σήμερα, 4 Ιουλίου είναι η επέτειος της κατάκτησης του Euro 2004. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να τηρούμε το γράμμα, αλλά το πνεύμα των ημερών που αυτό μετράει. Απλά, μου θύμισε την Πρώτη Ανάσταση, που γίνεται πρωϊ Μ.σαββάτου! Αστειεύομαι, φυσικά

Antoine said...

Ορθώς το παρατηρήσατε. Όπως θα προσέξατε το blog είναι συλλογικό και ο φίλος μου ο jimanant -κατά κόσμον Δημήτρης- δημοσίευσε από την προηγούμενη ημέρα το αφιέρωμα.

nancy said...

Πάλι καλά που είστε και εσεις και μας θυμίζετε τις ωραίες στιγμές...

jimanant said...

Αυτές οι στιγμές δεν ξεχνιούνται. αυτό το αφιέρωμα το σχεδίαζα πάρα πολύ καιρο και περίμενα πως και πως να έρθει η μέρα που θα το δημοσίευα. ευχαριστώ για τα καλά σου/σας λόγια.

Categories