July 3, 2007

Σεϊταρίδης Γιούρκας





Ο Γιούρκας προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Όταν ξεκίνησε να παίζει στις μικρές ομάδες του ΠΑΣ Γιάννενα, όλοι διέκριναν ένα μεγάλο ταλέντο να γεννιέται. Από τις πρώτες του εμφανίσεις με την κανονική ομάδα των Ιωαννίνων, έγινε στόχος των μεγάλων συλλόγων. Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή δεν άργησε να έρθει. Το Γενάρη του 2001 υπογράφει 5-ετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό με τον οποίον αναπτύσσει το ταλέντο του τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, μόλις 20 ετών, αφήνει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με ένα εκπληκτικό γκόλ με σουτ από τα 25 μέτρα, με αντίπαλο την τότε "μεγάλη" Manchester United, αναγκάζοντας τον προπονητή της Sir Alex Ferguson να αναφωνήσει το περίφημο "Who is Giourkas" (ποιός είναι αυτός ο Γιούρκας).

Βασικό στέλεχος της ομάδας του Παναθηναϊκού, βασικός και στην Εθνική Ομάδα, ο Γιούρκας δεν κατάφερε να γνωρίσει τη χαρά ενός τίτλου παρά λίγα χρόνια αργότερα όταν το 2004 κέρδισε όχι έναν αλλά τέσσερεις τίτλους με τρείς διαφορετικές ομάδες!!! Κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο με την νέα του ομάδα την ιστορική Porto Λισαβώνας.

Στην Πόρτο έπαιξε μία χρονιά και πήρε μεταγραφή για τη Δυναμό Μόσχας. Η μετριότητα της ομάδας δεν τον άφησε να αναπτύξει το ταλέντο του και η περίοδος 2005-06 ήταν ουσιαστικά "νεκρή".

Το Μάϊο του 2006 οριστικοποιείται η μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης με ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της θέσης στην οποία αγωνίζεται ο Γιούρκας.

Σήμερα ο Σεϊταρίδης είναι ένα από τους καλύτερους και περιζήτητους αμυντικούς μέσους στην Ευρώπη και η αξία του είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένη από όσους ασχολούνται με το άθλημα.

περισσότερες πληροφορίες εδώ

0 σχόλια/comments:

Categories