May 6, 2007

Κουλουράκια Κανέλλας

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1000 γραμμ. αλεύρι μαλακό
600 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. γάλα
380 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1 κουταλιά σούπας γαρύφαλλο τριμμένο
150 γραμμ. σουσάμι
1000 γραμμ. αλεύρι μαλακό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το κακάο. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το γάλα. Μόλις γίνει ομοιογενές το μίγμα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά που είχατε ανακατέψει με το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια. Κόβετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε σε λεπτά κορδονάκια. Πλέκετε κάθε κορδονάκι σε σχήμα κοτσίδας. Τοποθετείτε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα ραντίζετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Cγια 25 λεπτά.

0 σχόλια/comments:

Categories