May 9, 2007

Lemon Pie

Υ Λ Ι Κ Α

  • 6 ασπράδια από ΑΥΓΑ
  • 1/2 φλιτζανάκι ΖΑΧΑΡΗ
  • ΖΥΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
  • το ξύσμα από 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
  • 1 φλιτζάνι κρέμα ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό από ΛΕΜΟΝΙ
  • 2 φλιτζάνια ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η

1. Ετοιμάζετε και ψήνετε τη ζύμη πάστα Φλώρα σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Την αφήνετε να κρυώσει.

2. Αναμιγνύετε σε μπολ με το σύρμα την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με τη σαντιγί.

3. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών.

4. Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρεμάς.

5. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και καλύπτετε την τάρτα σε ωραίο σχήμα.

6. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη και έπειτα την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

0 σχόλια/comments:

Categories