Παγωτό Φράουλα
Υ Λ Ι Κ Α
· 3 φλιτζάνια γάλα
· 5 αυγά
· 2 φλιτζάνια ζάχαρη
· 4 φλιτζάνια φράουλες
· 2 βανίλιες
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τo 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει
-Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες
-Σε ένα μπολ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε
-Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα
-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή
0 σχόλια/comments:
Post a Comment