May 12, 2007

Παγωτό Φράουλα

Υ Λ Ι Κ Α

· 3 φλιτζάνια γάλα

· 5 αυγά

· 2 φλιτζάνια ζάχαρη

· 4 φλιτζάνια φράουλες

· 2 βανίλιες

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει

-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τo 1 φλιτζάνι ζάχαρη

-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς

-Χαμηλώνετε τη φωτιά

-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Προσθέτετε τις βανίλιες

-Αφήνετε να κρυώσει

-Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες

-Σε ένα μπολ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε

-Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα

-Το μείγμα τώρα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

0 σχόλια/comments:

Categories