May 6, 2007

Ραβανί

Ραβανί

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλυτζάνι Σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλυτζάνια Αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι Γάλα
  • 1 Βιτάμ
  • 1/2 φλυτάνι Αμύγδαλα
  • 6 Αυγό(ά)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 1,5 φλυτζάνι Νερό
  • 3 φλυτζάνια Ζάχαρη
  • 1/2 Λεμόνια
Παρασκευή

Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε, στη συνέχεια τα αυγά και χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να δέσει.
Χτυπώντας συνέχεια ώστε να έχουμε πάντα ένα ομοιογενές μίγμα προσθέτουμε: το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τη ζύμη και από 'πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί. Για το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις δέσει ρίχνουμε το χυμό απ' το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμα χλιαρό.

0 σχόλια/comments:

Categories