May 12, 2007

Chocolate Cookies

Υ Λ Ι Κ Α

  • 1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γ. λικέρ (καλούα ή αμαρέτο)
  • 1/2 φλιτζάνι χονδροκομμένους ξηρούς καρπούς (καρύδια,αμύγδαλα,σταφίδες)
κ.γ. =κουταλάκι το γλυκού

κ.σ. =κουτάλι της σούπας

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η

1. Προθερμασμένο το φούρνο στους 180°C.

2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα.

3. Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και το άρωμα στο μίξερ.

4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα.

5. Με ένα κουτάλι βάζουμε σε λαδωμένο ταψί μικρές μπουκίτσες ή με τον κορνέ.

6. Τα ψήνουμε στους 170 με 180 για περίπου 25 με 30 λεπτά.


Χρήσιμη συμβουλή: την πρώτη φορά να είστε από πάνω στο ψήσιμο, γιατί ο κάθε φούρνος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες σε θερμοκρασία και διάρκεια ψησίματος... Προσοχή στο μέγεθος, γιατί φουσκώνουν αρκετά.

0 σχόλια/comments:

Categories