Παγωτό Σοκολάτα
Υ Λ Ι Κ Α
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
- 2 βανίλιες
-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
-Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα
-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη
-Προσθέτετε λίγο λιγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τις βανίλιες
-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή
1 σχόλια/comments:
η καλύτερη επιλογή αυτών των ημερών!
Post a Comment