May 12, 2007

Παγωτό Σοκολάτα

Υ Λ Ι Κ Α

  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα ή κομμένη σε κομμάτια
  • 2 βανίλιες
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει

-Διαλύετε στο γάλα την σοκολάτα

-Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη

-Προσθέτετε λίγο λιγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς

-Χαμηλώνετε τη φωτιά

-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μη βράσει

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Προσθέτετε τις βανίλιες

-Αφήνετε να κρυώσει και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

1 σχόλια/comments:

Νίκος Κ. said...

η καλύτερη επιλογή αυτών των ημερών!

Categories