May 29, 2007

Sakis Rouvas





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

O Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Πολύ σύντομα η μουσική και το τραγούδι έγιναν μέρος της ζωής του. Οι συμμαθητές του σίγουρα θυμούνται το αξέχαστο πάρτυ αποφοίτησης, όπου ο Σάκης ήταν αναμφίβολα ο star του show, αφού τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Elvis και των Beatles. Η Ενόργανη Γυμναστική ήταν το άλλο πάθος του, στο οποίο κατέκτησε εξαιρετικά εθνικά βραβεία. Διακρίθηκε επίσης στο άλμα επί κοντώ και, ως εξαίρετο ταλέντο που ήταν, έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.


Για τα video clips του Σάκη πατήστε εδώ


1991


Ο Σάκης κάνει την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση στην Αθήνα στο Show Center και εκεί τον ανακαλύπτει η Polygram, προσφέροντάς του το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο.

Μόλις μερικούς μήνες μετά, κάνει το απίστευτο ντεμπούτο του με την παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι "Πάρ' τα" σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού, κερδίζει το πρώτο βραβείο και ο Σάκης αποκτά την πρώτη του εμπειρία από ενθουσιώδεις θαυμαστές, που αμέσως νιώθουν ότι ένα νέο αστέρι θα γεννιόταν! Το πρώτο του solo album με τίτλο "Σάκης Ρουβάς" κυκλοφορεί μία μέρα μετά το φεστιβάλ και η νεολαία απ' όλη την Ελλάδα δείχνει την αγάπη της για το Σάκη Ρουβά, χαρίζοντας στο δίσκο του τρομερή επιτυχία και κάνοντάς τον Νο. 1! Αφίσες του Σάκη Ρουβά γεμίζουν τα δωμάτια των κοριτσιών, ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα μιλούν για ένα νέο star! Σύντομα, οι αναστεναγμοί γίνονται ουρλιαχτά. Οι live εμφανίσεις του αποτελούν κεντρικά ή μεγάλα θέματα στον τύπο.


1993


Το δεύτερο album του με τίτλο "Μην Αντιστέκεσαι" -επίσης σε σύνθεση του Νίκου Τερζή- κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 1992 καθιστώντας πλέον το Σάκη ως έναν κορυφαίο performer στη μουσική σκηνή.

Τον Οκτώβρη του 1993 κυκλοφορεί το τρίτο του album σε μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια. Η αγάπη των θαυμαστών μετατρέπεται σε εμμονή και ο Τύπος ασχολείται με το Σάκη καθημερινά πια, αφού θεωρείται must για όλες τις εκδόσεις!


1994


Ο χειμώνας του 1994 βρίσκει το Σάκη να συνεργάζεται με τον Νίκο Καρβέλα και τη Ναταλία Γερμανού. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το big bang "Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας". Τραγούδια όπως το "Έλα μου" και "Ξανά" γίνονται απίστευτα hits.


1995


Ο Σάκης καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του, γεγονός στο οποίο τα media έδωσαν απίστευτες διαστάσεις. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Σάκης κυκλοφορεί το νέο του album. Eφόσον η επιτυχία του προηγούμενου ήταν πολύ μεγάλη, ο Σάκης συνεργάζεται ξανά με τον Νίκο Καρβέλα και τη Nαταλία Γερμανού για να δημιουργήσουν μαζί άλλο ένα hit album, το "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα". Τότε αρχίζει τις live εμφανίσεις του στο Χάος μαζί με την Αννα Βίσση, σε ένα αξέχαστο show!

Για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές μονοπωλεί τα Ελληνικά Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν, κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερη Σκηνική Παρουσία, και πολλά άλλα.

Ο καλλιτέχνης με την καλύτερη σκηνική παρουσία συνεργάζεται με μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Αννα Βίσση και την Καίτη Γαρμπή.


1997


Στις 19 Μαϊου 1997, ο Σάκης κάνει ένα βήμα προς την Ειρήνη και την Συμφιλίωση καθώς εμφανίζεται μαζί με τον Τούρκο pop star, Burat Kud σε μια 'δι-εθνική' συναυλία στην πράσινη γραμμή, στην Κύπρο. Η συναυλία γίνεται πρώτη είδηση στις Ειδήσεις παγκοσμίως, προκαλώντας πολιτικές επιπτώσεις. Για τη συναυλία αυτή, ο Σάκης πήρε το βραβείο Ιpeksi, για την κατανόηση και την συνεργασία.

Ο Σάκης και ο Burak επίσης ηχογραφούν μαζί το ντουέτο για την ταινία του Walt Disney "H Παναγία των Παρισίων". Από το 1996 ο Σάκης έχει το μεγαλύτερο fan club στην Ελλάδα, το "SRFC", με χιλιάδες μέλη από όλα τα μέρη της γης και από άλλες χώρες.


1998


Ο Σάκης, που πάντα θέλει να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στη σκηνή, χρησιμοποιώντας όλα του τα φωνητικά και χορευτικά προσόντα κάνει μια εμφάνιση άνευ προηγουμένου, τον Οκτώβρη του 1998, φορώντας μία φούστα ειδικά φτιαγμένη γι' αυτόν από τον παγκοσμίας φήμης σχεδιαστή Valentino.

Ο Σάκης όχι μόνο έχει μια υπέροχη εμφάνιση στη σκηνή, τραγουδώντας το νέο του album, αλλά απασχολεί όλα τα περιοδικά και τα εξώφυλλα, αφού ο Valentino προσωπικά είχε σχεδιάσει όλα τα κοστούμια, ειδικά για το Σάκη.

Μετά από δύο χρυσούς και έναν πλατινένιο δίσκο, ο Σάκης παίρνει μεταγραφή για την Minos-EMI. Το τελευταίο του album, "Κάτι από μένα", τον Δεκέμβρη του 1998 γνώρισε μεγάλη επιτυχία και δύο μήνες αργότερα έγινε χρυσό.


1999


Την κυκλοφορία ακολουθεί μία ζωντανή εμφάνιση σε ένα από τα μεγαλύτερα δισκοπωλεία, το Virgin Megastores, όπου χιλιάδες θαυμαστές, προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πιο πολυσύχναστη Λεωφόρο της Αθήνας.

Το τελευταίο του album, δε μπορεί παρά να εξυψώσει την επιτυχία του! Για άλλη μια φορά κερδίζει το βραβείο σκηνικής παρουσίας από τα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν.

2000


Η νέα χιλιετία βρίσκει το Σάκη στο studio, ηχογραφώντας το τελευταίο του album "21ος Ακατάλληλος", που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2000. Για άλλη μια φορά, χτυπάει την κορυφή των chart, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας.

Το 2000 ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συναυλία «Η Νύχτα των Αγγέλων». Ο Σάκης τραγουδάει σε ένα εντυπωσιακό σόου μπροστά σε χιλιάδες Θεσσαλονικείς για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.


2001


Kατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του στην Αθήνα, γίνεται η πρόταση στο Σάκη από την Pepsi, να πρωταγωνιστήσει στο νέο διαφημιστικό της καλοκαιρινής καμπάνιας. Αυτό ήταν μεγάλο γεγονός για τα ΜΜΕ, καθώς κανένας άλλος Ελληνας καλλιτέχνης δεν είχε ποτέ παρόμοια πρόταση. Την παραγωγή του spot είχε μία Βρετανική ομάδα που ήρθε στην Ελλάδα ειδικά γι αυτό. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, αφού το σενάριο γράφτηκε ειδικά για το Σάκη, ώστε να ταιριάζει στο image του. Στις 25 Οκτώβριου ο Σάκης μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και την Πέγκυ Ζήνα ξεκινούν την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στον Απόλλωνα η οποία κρατάει μέχρι το Πάσχα του 2001.


Η συνεργασία με την Pespi συνεχίζεται με το δεύτερο τηλεοπτικό σποτ να βγαίνει στον αέρα τον Μάιο αλλά και με μια Sold Out περιοδεία σε επτά μεγάλες πόλεις της Ελλάδος με τίτλο Pepsi Tour 2001. Η χρονιά κλείνει με την κυκλοφορία του χρυσού άλμπουμ “Disco Girl”.


2002


Το Μάρτιο του 2002 στα πρώτα βραβεία Αρίων ο Σάκης κερδίζει το βραβείο του Ποπ Τραγουδιστή της χρονιάς με το CD “Disco Girl” ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά το ακυκλοφόρητο έως τότε “Όλα Καλά”. Παράλληλα ο Σάκης δουλεύει πυρετωδώς για την κυκλοφορία του άλμπουμ “Όλα καλά” σε Ελλάδα αλλά και σε Γαλλία. Οι Γάλλοι υποδέχονται το ελληνικό φαινόμενο και ο Σάκης δίνει συνεντεύξεις σε όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα και περιοδικά της χώρας, ενώ παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ κάνει και μία καλοκαιρινή περιοδεία. Η αγάπη των Γάλλων για το Ελληνικό φαινόμενο Σάκης αντικατοπτρίζεται με μοναδικό τρόπο στη μεγάλη συναυλία που δίνει στις 24 Οκτωβρίου στο Olympia!!! Στην Ελλάδα ο δίσκος “Όλα Καλά” κυκλοφορεί τον Ιούνιο και γίνεται χρυσός μέσα σε 11 μέρες και πλατινένιος σε 4 μήνες. Το Σεπτέμβριο σε μια υπέροχη βραδιά παρουσιάζεται το τρίτο σποτ της Pepsi με το Σάκη.


2003


Τον Απρίλιο του 2003 ο Σάκης εμφανίζεται στα βραβεία Αρίων μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και τραγουδούν με το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, την Νάνα Μούσχουρη. Το 2003 όμως αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον απόλυτο Έλληνα σταρ καθώς ξεκινάει η μεγάλη συνεργασία του με τη Vodafone. Το πρώτο σποτ γυρίζεται τον Ιούλιο στην Ελούντα ενώ παράλληλα ο Σάκης κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τελευταία την αποθεωτική συναυλία στις 11 Οκτωβρίου στο Λυκαβηττό. Ο Δεκέμβριος του 2003 βρίσκει το Σάκη Ρουβά στο Fever με τον ολοκαίνουριο δίσκο “Το Χρόνο Σταματάω”.


2004: Η xρονιά της Eurovision



Στα μέσα Μαρτίου ακούγεται για πρώτη φορά στα ραδιόφωνα το “Shake It” και όλοι χορεύουν στο ρυθμό του. Στα τέλη του μήνα ο Σάκης τραγουδάει για πρώτη φορά ζωντανά το “Shake It” στα τρίτα βραβεία Αρίων ξεσηκώνοντας όλο τον κόσμο. Στην ίδια βραδιά κερδίζει για δεύτερη φορά το βραβείο του Ποπ Τραγουδιστή για το δίσκο “Το Χρόνο Σταματάω”. Στα μέσα Απριλίου κυκλοφορεί το CD Single “Shake It” και αμέσως ξεκινάει η περιοδεία της Ελληνικής συμμετοχής. Πολλά ταξίδια, πολλές εκπομπές, πολύ αισιοδοξία! Ο Σάκης στη Eurovision 2004, στις 18 Μαΐου, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζει τυπικά την τρίτη θέση ενώ ουσιαστικά θεωρείται απ’όλους ο νικητής. Αυτό φάνηκε και από την αποδοχή του κόσμου στα πρώτα Mad Video Music Awards ένα μήνα αργότερα όπου τραγουδάει το “Shake It” και ο κόσμος παραληρεί. Την ίδια βραδιά κερδίζει το βραβείο πιο Sexy Εμφάνισης για το Video Clip “Πες της” ενώ για το ίδιο Video Clip βραβεύεται και ο σκηνοθέτης Xavier Gens στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο Σάκης όμως δεν θα μπορούσε να λείπει και από την μεγάλη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τραγουδάει στην τελετή λήξης στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές. Ο Σάκης φτάνει στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου από αέρος κι ερμηνεύει το “Καραπιπεριμ” σε μια μοναδική εμφάνιση. Την ίδια χρονιά συνεργάζεται και με τον διάσημο Ρώσο τραγουδιστή Philip Kirkorov κάνοντας ντουέτο στα Ελληνικά και στα Ρώσικα το τραγούδι “Σε θέλω σαν τρελός”. Το CD Single γνωρίζει τεράστια επιτυχία στη Ρωσία και παράλληλα κυκλοφορεί και το ομότιτλο Video Clip γυρισμένο στην Αγία Πετρούπολη.

Τον Οκτώβριο του 2004 ο Σάκης συμμετέχει ως Guest σε τρεις μεγάλες συναυλίες της απόλυτης Ελληνίδας ερμηνεύτριας και φίλης του, Νάνας Μούσχουρη. Ο Σάκης εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Φιλαρμονική του Βερολίνου (4/10) αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής (10-11/10) και κερδίζει τις εντυπώσεις. Δύο μήνες μετά ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Fever με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Έλενα Παπαρίζου σ’ ένα από τα πιο εκρηκτικά σχήματα του χειμώνα.


2005


Ο Απρίλης του 2005 αποτελεί έναν πολύ δημιουργικό μήνα. Στις 5 του μηνός, στην 4η απονομή βραβείων Αρίων, ο Σάκης εμφανίζεται στη σκηνή μ’ έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο χορεύοντας ένα εκπληκτικό ταγκό. Στην ίδια βραδιά ο Σάκης βραβεύεται στην κατηγορία “CD Single με τις Υψηλότερες Πωλήσεις/ 2004” για το “Shake It” αποδεικνύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο πόσο αγαπήθηκε η επιτυχία της Eurovision. Την επόμενη μέρα (6/4) ο Σάκης παρουσιάζει με έναν ανεπανάληπτο τρόπο, με την υποστήριξη της Vodafone, το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Σ’ έχω ερωτευθεί”. Η παρουσίαση πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας. Το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα είναι οι τέσσερις πόλεις- σταθμοί τις οποίες ο Σάκης επισκέπτεται και παρουσιάζει live το δίσκο του. Μια παρουσίαση που συζητήθηκε από όλους κι έμεινε στην ιστορία. Πέντε μήνες μετά ακολουθεί και η απονομή του πλατινένιου δίσκου. Στις 24 Σεπτεμβρίου 18.000 θεατές αποθεώνουν το Σάκη στη μεγάλη συναυλία που δίνει στο ΟΑΚΑ για φιλανθρωπικό σκοπό ενώ την ίδια αποδοχή έχει και στην Πάτρα την 1η Οκτωβρίου.

2006


Το χειμώνα του 2005-2006 δεν τραγουδάει στην Αθήνα κι έτσι η μοναδική του εμφάνιση στο Κολλέγιο Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τη Vodafone και το Ρυθμό 94,9, γίνεται talk of the town. Η συναυλία ηχογραφείται και μαγνητοσκοπείται και αποτελεί το υλικό για το πρώτο live CD-DVD της δεκαπεντάχρονης καριέρας του Σάκη με τίτλο “Live Ballads”. Η κυκλοφορία του “Live Ballads” πραγματοποιείται δύο μήνες αργότερα με την υποστήριξη της Vodafone. Στις 28/03 στην 5η απονομή βραβείων Αρίων ο Σάκης ερμηνεύει το νέο του τραγούδι “Χωρίς Καρδιά” το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο “Live Ballads”.στην ίδια βραδιά κερδίζει δύο βραβεία αυτό του “Ποπ Δίσκου” και του “Ποπ τραγουδιστή” για το δίσκο “Σ’ έχω Ερωτευθεί”. Μέσα στον ίδιο μήνα ο Σάκης ανανεώνει την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία του με την Vodafone ενώ παράλληλα η Village Roadshow ανακοινώνει ότι ο Σάκης θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία της.

Η Eurovision 2006 δίνει στο Σάκη τη δυνατότητα να αναπτύξει κι ένα ακόμη ταλέντο του. Ο Σάκης μαζί με την Μαρία Μενούνος είναι οι δύο παρουσιαστές του Ημιτελικού (18/05) και Τελικού (20/05) που γίνεται βεβαίως στην Αθήνα. Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του αφού όλοι την επόμενη μέρα μιλάνε για την άψογη παρουσίαση που έκανε. Ο Σάκης στον Ημιτελικό ανοίγει την βραδιά τραγουδώντας μαζί με την Μαρία Μενούνος την αγγλική επιτυχία “Let the sun shine” ενώ λίγο αργότερα τραγουδάει μόνος του αυτή τη φορά το “Σ’ έχω ερωτευθεί” στα αγγλικά (“I’m in Love with you”). Στις 14 Ιουνίου στα τρίτα Mad Video Music Awards ο Σάκης ερμηνεύει δύο μπαλάντες (“Αγάπε με” και “Να μ’ αγαπάς”) από τον ήδη χρυσό δίσκο “Live Ballads” και κερδίζει ακόμα δύο βραβεία: Καλύτερο Video Clip από Άντρα Καλλιτέχνη για το “Να μ’ αγαπάς” και του “Πιο Καλοντυμένου Καλλιτέχνη σε Video Clip” για το “Μίλα της”. Ο Σάκης μέσα στον Ιούνιο ολοκλήρωσε και το Dubbing για την καινούργια ταινία του Disney με τίτλο “Cars” που θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβρη. Το καλοκαίρι αναμένεται καυτό αφού θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο “Alter Ego” στην οποία πρωταγωνιστεί.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 κυκλοφόρησε το καινούριο CD του Σάκη με τίτλο «υπάρχει αγάπη εδώ» με την υποστήριξη της Vodafone και σε συνεργασία με την ΕΜΙ. Τα τραγούδια «τραβάω ζόρι», «υπάρχει αγάπη εδώ» και «όλα γύρω σου γυρίζουν» ξεχώρισαν αμέσως κάνοντας το άλμπουμ νούμερο ένα στο Chart list. Μερικοί από τους συντελεστές του cd είναι οι: Νίκος Αντύπας, Ελεάννα Βραχάλη, Γιάννης Πάριος, Χάρης Βαρθακούρης, Λάκης Παπαδόπουλος και Πήγασος. Θεωρείται το καλύτερο άλμπουμ που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα με στοιχεία ποπ και ροκ.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «εκρηκτικής» ελληνικής παραγωγής με τίτλο Alter Ego, μίας από τις ακριβότερες ελληνικές παραγωγές, με συνολικό budget 2.000.000 ευρώ!Τη σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοργιανίτης, γνωστός κυρίως από το χώρο της διαφήμισης. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί η Βάνα Δημητρίου (σεναριογράφος στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Έρωτας») και ο ανερχόμενος Νίκος Δημητρόπουλος, ενώ τον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Σάκης Ρουβάς!


Βραβεία


Αρίων :

απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Disco Girl”)

απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Tο Χρόνο Σταματώ”)

απονομή, Υψηλότερες πωλήσεις για CD Single (CD Single “Shake It”)

απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Σ’ έχω Ερωτευθεί”)

Ποπ Δίσκος (CD “Σ’ έχω Ερωτευθεί”)


Mad Video Music Awards:

2004

  • Πιο Sexy Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Πες της”)
  • Καλύτερο Video Clip από Άντρα Καλλιτέχνη(“Να μ’ αγαπάς”)
  • Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Μίλα της”)

2006

  • Καλύτερο Video Clip από Άντρα Καλλιτέχνη΄(“Να μ’ αγαπάς”)
  • Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Μίλα της”)



0 σχόλια/comments:

Categories